FELDENKRAIS RADIONICA U POLIKLINICI HELENA
FELDENKRAIS RADIONICA U POLIKLINICI HELENA
Od 21.9. do 23.9.2018. u Poliklinici za dječje bolesti Helena održat će se Feldenkrais radionica u organizaciji mag. physioth. i Feldenkrais pedagoga Josipe Stipetić Irhe iz Centra “Kretanje.”

Feldenkrais je metoda rada s tijelom, ali i umom, utemeljena na prirodnoj sposobnosti učenja kojom se potiče mozak na pronalaženje drugačijeg načina izvođenja pokreta. Ovu metodu procesa učenja kroz svjesnost pokreta osnovao je i osmislio Moshe Feldnekrais, doktor fizike iz Izraela, koji je nakon vlastite teške ozljede koljena te neuspjeha rehabilitacije počeo intenzivno istraživati alternativne puteve oživljavanja funkcije oštećenog zgloba i uklanjanja boli koristivši pritom spoznaje i znanje ranog neurorazvoja djece i borilačkih vještina. Istražujući na sebi pa na drugima dr Feldenkrais je osmislio niz vježbi koje pomažu razvijanju novih obrazaca kretanja što je rezultiralo boljom fleksibilnosti i koordinacijom te dalo mogućnost da se eliminira nepotreban napor i energija, koristeći polagane i nježne pokrete kojima se u granicama sigurnosti izbjegava bol i naprezanje.

Osnovna razlika između Feldenkraisa i raznih oblika fizikalne terapije jest u tome što se Feldenkrais bazira na kvalitetnijem iskorištavanju kapaciteta osobe, bazirajući se na osvještavanju i novim mogućnostima pokreta odnosno ugodnijem načinu upotrebe vlastitog tijela. Daje nam mogućnost bolje organiziranosti i kretanja uz manje napora, te povećane efikasnosti pokreta. Postoje dva načina primjene metode, grupno (ATM Awearness through movement) ili individualno FI (Functional integration).

Brojne znanstvene studije pokazuju učinkovitost ove metode kod različitih tegoba djece i odraslih, primjerice kronične boli (bol u leđima, bol ili napetost u području ramena i vrata) i sindroma prenaprezanja, kod psihičke preopterećenosti, kod djece s teškoćama u razvoju, djece sa cerebralnom paralizom, spinom bifidom, djece sa raznim stečenim neurološkim bolestima, s minimalnim neurološkim odstupanjima i brojnih drugih.

Tim Poliklinike Helena
ZIMSKO RADNO VRIJEME
FELDENKRAIS RADIONICA U POLIKLINICI HELENA
PRIVREMENA OBUSTAVA PARKINGA U KRUGU POLIKLINIKE HELENA
Naručite se za pregled

Radno vrijeme
Pon - Pet: 8:00 - 21:00
Sub: 8:30 - 13:30
Način plaćanja:
•  gotovina
•  Maestro, Master Card, VISA
MAESTRO MASTER VISA
•  dodatno zdravstveno osiguranje
(Croatia zdravstveno osiguranje, GRAWE osiguranje, Uniqa osiguranje, Triglav osiguranje)