Priprema za 24h pH-metriju jednjaka
24-satna pH-metrija jednjaka, dijagnostička je pretraga koja se koristi za utvrđivanje patološkog gastroezofagealnog refluksa. To je poremećaj kod kojeg dolazi do značajnog vraćanja kiselog želučanog sadržaja iz želuca u jednjak. Zbog toga se javljaju različite smetnje sa strane probavnog trakta i/ili dišnog sustava i/ili neki opći simptomi. Patološki refluks je važno razlikovati od fiziološkog koji nije značajan za zdravlje, a za to nam služi upravo 24h-metrija jednjaka.
Pretraga se izvodi pomoću tanke mekane sonde koja se uvede kroz nos u jednjak gdje će senzor registirati refluksne epizode. Sonda je spojena sa aparatom koji ih bilježi i dobivamo zapis o broju i težini refluksnih događanja tijekom 24sata što je standardni period za procjenu. Na temelju toga možemo utvrditi radi li se zaista o patološkom refluksu i kojeg je stupnja . Izvođenje pretrage nije bolno.
 
PRIPREMA DJETETA
1. djetetu je važno objasniti način na koji će se pretraga izvesti
2. dijete treba biti 5h natašte prije pretrage
3. antirefluksni lijekovi koji utječu na pretragu trebaju se prekinuti 6 dana prije izvođenja pretrage (osim ako se ista ne radi da se vidi učinkovitost terapije)

Na pretragu je poželjno donijeti:
 • kompletnu medicinsku dokumentaciju

24-h pH-metrija jednjaka se NE preporuča izvoditi kada je dijete akutno bolesno, ima puno sekreta u gornjim dišnim putevima ili je na antibiotskoj ili drugoj terapiji koja na nju može utjecati !
ZIMSKO RADNO VRIJEME
NOVOGODIŠNJA ČESTITKA
NAŠE PEDIJATRICE I OVE GODINE MEĐU NAJBOLJIM LIJEČNICIMA U HRVATSKOJ
Naručite se za pregled

Radno vrijeme
Pon - Pet: 8:00 - 21:00
Sub: 8:30 - 13:30
Način plaćanja:
•  gotovina
•  Maestro, Master Card, VISA
MAESTRO MASTER VISA
•  dodatno zdravstveno osiguranje
(Croatia zdravstveno osiguranje, GRAWE osiguranje, Uniqa osiguranje, Triglav osiguranje)