Ulica kneza Branimira 71, Zagreb
Dogovorite termin telefonom +38512310067

Ambulanta za poremećaje mokrenja

Ima li Vaše dijete 5 godina, a još se zna pomokriti noću tijekom sna? Pobjegne li mu katkad mokraća tijekom dana, tek da povlaži gaće u igri, tijekom smijanja ili neovisno o tome? Napreže li se kod mokrenja, ima li slabi ili isprekidan mlaz?

U našoj ambulanti za poremećaje mokrenja visoko educirani stručnjaci sa dugogodišnjim iskustvom će Vam pomoći u dijagnostici i liječenju svih oblika poremećaja mokrenja. Pri tome se primjenjuju najmodernije dijagnostičke metode za koje je bitno istaknuti da ne koriste ionizirajuće zračenje. U sklopu dijagnostičke obrade provodi se ultrazvuk mokraćnog sustava, kao i kontrastni UZV te color doppler. U okviru dnevne bolnice može se promatrati način punjenja i pražnjenja mokraćnog mjehura putem 4 satne opservacija mokrenja. Na taj način bez korištenja katetera dobivamo niz korisnih informacija o funkciji mokraćnog mjehura kod djece koja još samostalno ne kontroliraju mokrenje. Za djecu koja kontroliraju mokrenje radi se mikciometrija / uroflow kojim se promatra način pražnjenja mokraćnog mjehura djeteta.

Kod kompliciranijih slučajeva u dijagnostici poremećaja funkcije mokraćnog mjehura koristimo urodinamiku i videourodinamiku. Prvi u svijetu uveli smo urodinamiku s UZV kontrastnom cistografijom kojom se tijekom jedne pretrage bez korištenja ionizirajućeg zračenja može dobiti informacija o funkciji donjeg mokraćnog sustava i o eventualnom postojanju vezikoureteralnog refluksa.

Ambulanta za neurogeni mokraćni mjehur i crijevo

Centar smo izvrsnosti za neurogeni mokraćni mjehur i crijevo u regiji te provodimo prenatalne konzultacije, timske evaluacije, individualne planove praćenje i liječenja. Uveli smo prvi u regiji neuromodulaciju te najnovije GIGER MD švicarski uređaj namijenjen pacijentima s bolestima kralježnice, posebice djeci sa spinom bifidom. Organiziramo edukacije medicinskog osoblja iz cijele regije. Timski surađujemo s nekoliko izvrsnih stručnjaka drugih specijalnosti iz drugih ustanova u Hrvatskoj i inozemstvu koji se bave s djecom sa spinom bifiom.