traži
Zatvori ovaj okvir za pretraživanje.

Brzi test na celijakiju

BRZI TEST NA CELIJAKIJU

Simtomax DGP test je novi serološki, dijagnostički imunokromatografski test za otkrivanje celijakije i selektivnog nedostatka IgA u djece u koje postoji sumnja u navedene bolesti.

Za izvođenje testa uzimanjem uzorka iz vrha prsta potrebno je svega 25 μl kapilarne krvi koja se uzima atraumatskom, automatskom lancetom. Visoko točni rezultati testiranja SimtomaX DGP testom su gotovi već za 10 minuta.

SimtomaX DGP Test otkriva antitijela prema novom imunološkom biljegu celijakije – deamidiranom glijadinu (DGP) i to kombinaciju imunoglobulina klase A i klase G.

Simtomax DGP Test neovisno otkriva i selektivni nedostatak IgA od kojeg pati 10% oboljelih od celijakije pa može pomoći, kako u otkrivanju oboljelih koji pate od selektivnog nedostatka IgA, tako i onih koji mogu imati manifestacije intestinalne alergije vezane uz nedostatak IgA neovisno o celijakiji.

Antitijela prema deamidiranom glijadinu su kao potpuno novi biljeg celijakije osobito pogodna za primjenu u pedijatrijskoj populaciji, kako za otkrivanje tihih slučaja celijakije tako i za praćenje pridržavanja bezglutenskoj dijeti.

Osjetljivost i specifičnost (PPV i NPV) SimtomaX DGP testa određivani su brojnim kliničkim ispitivanjima. Tim su ispitivanjima provedenim na velikom broju djece i odraslih sa sumnjom u celijakiju uspoređivane radne značajke SimtomaX testa s današnjim zlatnim serološkim dijagnostičkim standardom – određivanjem anti-tTG antitijela ELISA metodom. Također, uspoređivana je podudarnost rezultata SimtomaX DGP testa sa nalazima histološke analize sluznice tankog crijeva.

Klinička ispitivanja potvrdila su da su karakteristike SimtomaX DGP testa jednake zlatnom serološkom dijagnostičkom standardu – ELISA metodi određivanja anti-tTG antiitjela. Štoviše, nalazi novih ispitivanja otkrivaju da se rane histološke promjene na sluznici tankog crijeva u oboljelih od celijakije podudaraju s pozitivnim rezultatima SimtomaX testa dok su istovremeno rezultati određivanja anti tTG antitijela ELISA metodom još uvijek negativni.

SimtomaX DGP testom je moguće testirati uzorke pune krvi, seruma ili plazme. Za izvođenje testa uzimanjem uzorka iz vrha prsta potrebno je svega 25 μl kapilarne krvi koja se uzima atraumatskom, automatskom lancetom.

Visoko točni rezultati testiranja SimtomaX DGP testom su gotovi već za 10 minuta.

Više o tome pročitajte na sljedećim stranica: http://augurix.com/simtomax/

Izdvojene novosti