traži
Zatvori ovaj okvir za pretraživanje.

Inovacija u Poliklinici Helena – švicarski uređaj prvi u Hrvatskoj

Zadovoljstvo nam je obavijestilo Vas da smo postigli naš EU koji su instalirali GIGER MD, uređaj za fizikalnu terapiju, prvi takav način u ovom dijelu Europe.

Direktor švicarske tvrtke COMBO AG održao je edukaciju i prezentaciju uređaja u našim ustanovcima gdje su fizijatri i fizioterapeuti kao i ostali sudionici iz različitih medicinskih ustanova sudjelovali na tečajima primjene GIGER MD-a.

Ciljevi liječenja GIGER MD uređajima su prvenstveno jačanje mišića, aktivacija novih mišićnih skupina, smanjenje spastičnosti gornjih i donjih ekstremiteta, poboljšanje ravnoteže i stabilnosti hoda te motoričkih i kognitivnih funkcija kao i oslobađanje boli. Značajni rezultati uočeni su kod liječenja poremećaja pažnje i govora, pogotovo kod pacijenata s ADHD sindromom. Za našu je ustanovu primarna indikacija primjena uređaja bila poremećaj rada crijeva i mjehura koji je često prisutan kod naših pacijenata sa spinom bifidom i cerebralnom paralizom.
Uređaj se može iskoristiti za jačanje mišića zdjeličnog dna što je bitno kod pacijenata s inkontinencijom stolica i mokraće.

Izdvojene novosti